Team Skals godt fra start

Team Skals startede efter efterårsferien 2006. Nu er der omkring 35 motionister tilknyttet initiativet, og det går fint fremad med træningen. ”Vi mødes ved Skals Hallen hver tirsdag, torsdag og søndag for at træne på Himmerlandsstien” fortæller Orla Andersen, der sammen med Peter Møller Pedersen er initiativtager til Team Skals. ”Inspirationen kommer fra Avis Maraton i Viborg. Vi startede med både Walk and Talk (Gå og snak) og Walk and Run (Gå og løb), men nu løber næsten alle tre gange om ugen” De 35 motionister er fordelt på fem hold. Der er stadig et hold, der foretrækker at gå. Men de fire andre hold løber alle efter bestemte træningsprogrammer med forskelligt tempo og distance. Det er hele ideen, at alle skal kunne være med – det handler blot om at finde det hold, der passer bedst til den fysiske formåen. ”Vi ligger meget vægt på, at alle uanset træningsniveau skal kunne være med. Vi går ikke hurtigere frem i træningsprogrammerne, end benene kan bære. Målet er naturligvis halvmaraton til juni, men det gælder kun de skrappeste” siger Orla Andersen. Team Skals fungerer under Skals Gymnastikforening. Der har været arbejdet med at søge midler til udstyr og snart kommer der også særlige løbedragter til Team Skals sponsoreret af Skals Sparekasse og TH Skilte. ”Vi vil selvfølgelig gerne være mange flere – jo flere vi er, jo sjovere er det” siger Orla Andersen og tilføjer; ”Der er ingen argumenter for at blive hjemme. Vi indretter træningen efter deltagerne. Der kan sagtens oprettes nye hold – også walk and talk og walk and run. Så det er bare med at møde op ved Skals Hallen søndag kl. 9:30 eller tirsdag kl. 19. Disse dage er der temposættere på de forskellige hold.”

(fra Ugeavisen 7. marts 2007)

Team Skals Motion kan fejre ½ års jubilæum

Siden opstarten i oktober 2006 har deltagerne tilbagelagt omkring 10.000 km i omegnen af Skals. Vi er nu oppe på et pænt antal deltagere, som trofast møder op tirsdag, torsdag samt søndag. Ud over motionen og socialt samvær får vi samtidig naturoplevelser langs Himmerlandsstien, som flittigt benyttes, idet man her undgår den kørende trafik. Motion forlænger levetiden, og det modvirker stress og andre livsstilssygdomme. Så det er bare med at møde op ved Skals Hallen. LEV LÆNGERE – MELD DIG IND I TEAM SKALS MOTION

(28. april 2007)

Team Skals fejre 10 års jubilæum

Så har Team Skals Motion rundet 10 år og jubilæet blev behørigt markeret ved en lille sammenkomst i Skals Idrætscenter søndag formiddag. Formanden bød velkommen og derefter blev der serveret en lækker brunch fra Skals Hallens Cafeteria. Formanden modtog fra medlemmerne en collage med billeder fra de enkelte aktiviteter løb og cykelture gennem årerne samt et gavekort som han glad takkede for. Han nævnte efterfølgende de mange aktiviteter som klubben har deltaget i gennem de sidste 10 år. Der havde været deltagelse i maraton, halvmaraton, 10 og 5 km løb og kvindeløb bl.a. i Skive. Der har været sikker deltagelse i 24 timers løbet hvor klubben til næste år har været med i 10 år. Der har endvidere været deltagelse fra klubben i løb over Øresundsbroen, Københavnhalvmaraton og ved løb hos lokale omkringliggende byfester m.v. I starten har vi registreret alle de gode løbetider medlemmerne opnåede mens vi i de sidste år har registreret deltagelsen med foto. Som noget nyt er cykelture kommet med på programmet. Der har været rigtig stor tilslutning til turerne rundt i den dejlige natur i Viborg Kommune. Turerne bliver arrangeret af de enkelte medlemmer på skift. Der har altid været lagt stor vægt på det sociale og den del har vi været rigtig gode til. Bl.a. kan nævnes fællesspisning ved 24 timers løbet og den årlige julefrokost. Team Skals har gennem tiden modtaget stor støtte fra Den Jyske Sparekasse til bl.a. nye løbejakker og trøjer samt tilskud til samme fra Toyota. Vi ser frem til mange nye oplevelser i de kommende år.

(30. oktober 2016)